Τα διάφορα είδη ανθρακούχων νερών έχουν μπεί στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια, μια τάση που στο εξωτερικό υπήρχε εδώ και καιρό. Βρίσκουμε αρκετές παραλλαγές, με τους διάφορους τύπους να κρύβουν διαφορές!

Πάμε να τις δούμε!

Σόδα

Η απλούστερη μορφή που προέρχεται από ενανθράκωση (προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα) απλού νερού. Πλέον κυκλοφορούν πολλά προϊόντα που έχουν προσθήκη ελαίων φρούτων, ώστε να προκύπτουν υπέροχες γεύσεις!

Club Soda

Αρκετά παρόμοια με τη σόδα, καθώς η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι η προσθήκη διάφορων μεταλλικών στοιχείων (πχ διττανθρακικό νάτριο), τα οποία προσθέτουν κάποια γεύση.

Ανθρακούχο νερό ή ανθρακούχο μεταλλικό νερό

Περιέχει διαλυμένα στερεά, πχ Κάλιο και Μαγνήσιο, και αυτό δικαιολογεί την ορολογία "μεταλλικό". Σε αντίθεση με το Club Soda, τα στοιχεία αυτά είναι φυσικά και δεν προστίθενται με επεξεργασία. Οι φυσαλίδες όμως μπορεί να έχουν προστεθεί τεχνητά! Αυτό το είδος του ανθρακούχου νερού δεν προτείνεται για χρήση σε κοκτέιλ.

Τόνικ

Πρόκειται για σόδα με τη προσθήκη κινίνης, ζάχαρης ή άλλης γλυκαντική ουσίας.Η κινίνη για αρκετούς αιώνες ήταν διάσημη ως φάρμακο για την ελονοσία! Είναι αντιπυρετικό και μυοχαλαρωτικό στις κατάλληλες ποσότητες. Εδώ δίνει την χαρακτηριστική πικρή γεύση, και μας χαρίζει την υπέροχη γεύση ενός Gin & Tonic!